تحقیق كاربرد ميكروارگانيزم ها در تهيه مواد لبني

دانلود تحقیق با موضوع كاربرد ميكروارگانيزم ها در تهيه مواد لبني، در قالب word و در 96 صفحه، قابل ویرایش. مقدمه تحقیق: شيرامولوسيون پيچيده‌اي از پروتئين، چربي، قند و مواد معدني است. شيرگاو تقريباً 87% آب، 5/3% پروتئين، 5/3% چربي و 5% لاكتوز دارد كه التحقیق كاربرد ميكروارگانيزم ها در تهيه مواد لبني|34019019|arshad100|كاربرد ميكروارگانيزم ها در تهيه مواد لبني,كاربرد ميكروارگانيسم ها در تهيه مواد لبني,كاربرد ميكروارگانيزم ها در کشاورزی,كاربرد ميكروارگانيزم ها,تحقیق كاربرد ميكروارگانيزم ها,مقاله كاربرد ميكروارگانيزم ها,بررسی كاربرد ميكروارگانيزم ها
با سلام و درود خدمت خدمت شما پژوهشگر عزیز در این مطلب از سایت فایل با عنوان تحقیق كاربرد ميكروارگانيزم ها در تهيه مواد لبني هم اکنون آماده دریافت می باشد برای مشاهده جزئیات فایل به ادامه مطلب مراجعه نمایید .

دانلود تحقیق با موضوع كاربرد ميكروارگانيزم ها در تهيه مواد لبني،در قالب word و در 96 صفحه، قابل ویرایش.


مقدمه تحقیق:شيرامولوسيون پيچيده‌اي از پروتئين، چربي، قند و مواد معدني است. شيرگاو تقريباً 87% آب، 5/3% پروتئين، 5/3% چربي و 5% لاكتوز دارد كه البته درصد آب و چربي از شير يك گاو به شير گاو ديگر متفاوت است. محصولات به دست آمده از تخمير شير، مزه‌هاي متفاوتي دارند و به علت داشتن آب كمتر نسبت به شير، مقاومتشان در برابر عوامل فساد غذايي بيشتر است. تخمير شير در شرايط دمايي مناسب صورت مي‌گيرد و بسته به نوع مخمر، نوع شير و شرايط فرآيند، محصولات متفاوت توليد مي‌شود. ارگانيزم‌هاي عمده‌اي كه شير را به محصولات لبني فرعي تبديل مي‌كنند، شامل لاكتوبا سيلوس‌ها و استرپتوكوك ها هستند.

استرپتوكوك هاي لاكتيك داراي آنتي‌ژنهاي گروه N هستند و از مهم ترين آن ها، استرپتوكوكوس لاكتيس، استرپتوكوكوس كرو موريس و استرپتوكوكوس ترموفيلوس را مي توان نام برد.
استرپتوكوكوس لاكتيس متشكل از يك يا دو زنجيره بلند يا كوتاه يا سلول هاي بيضي شكل است. استرپتوكوكوس لاكتيس در 28 به سرعت در شير رشد و آن را ترش مي‌كند. متوقف شدن با كتري هاي گرم مثبت در شير به وجود يك آنتي بيوتيك قوي به نام نيسين (توسط برخي گونه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي استرپتوكوكوس لاكتيس توليد مي‌شود) بستگي دارد.
گونه‌هاي لاكتو باسيلوس، مهم ترين باكتري هاي خانواده لاكتوباسيلوس محسوب مي‌شوند. لاكتو با سيل‌ها (ميله‌اي شكل، باريك، دراز، گرم مثبت و بدون اسپور) معمولاً به صورت رشته‌هايي مركب از سلولهاي موازي زنجيره‌اي يا تك تك هستند. لاكتو با سيل‌ها در مواد غذايي و فرآورده‌هاي لبني به وفور يافت مي‌شوند. بيشتر گونه‌ها جور تخمير (هوموفرمانتاتيو) وعده‌اي مانند لاكتو باسيلوس فرمنتم و لاكتوباسيلوس پاستوريا نوس ناجور تخمير (هتروفرمانتاتيو) هستند. بسياري از گونه‌هاي موجود در شير پاستوريزه مانند لاكتوباسيلوس برنيس، لاكتو با سيلوس لاكتيس و لاكتو با سيلوس فرمنتم، مقاوم به اسيد و ترموديوريك (تحمل كننده گرما) هستند و در تهيه فرآورده‌هاي لبني ايفاي نقش مي‌كنند.
البته بايد در نظر داشت كه در فرآيند توليد هر يك از اين فرآورده‌ها، ميكروارگانيزم‌هاي متنوع ديگري از جمله كورينه با كتريوم‌ها و ميكروكوكوس‌ها، مخمرها و قارچ‌ها و غيره نيز نقش دارند، كه در اينجا به بررسي آن ها مي‌پردازيم.